Polityka prywatności


Dane osobowe

Administratorem Twoich danych osobowych jest właściciel Sklepu poloznamarta.pl – Praktyka Położnicza Marta Boguta, ul. Jagiellońska 2/98, 03-721 Warszawa, adres e-mail: kontakt @ poloznamarta.pl. Twoje dane osobowe są przetwarzane zgodnie z rozporządzaniem RODO z 25 maja 2018 r., ustawą o ochronie danych osobowych z dnia 29 sierpnia 1997r. oraz ustawą o świadczeniu usług drogą elektroniczną z dnia 18 lipca 2002r. Oświadczamy, że jesteśmy świadomi zagrożeń wynikających z przetwarzania danych osobowych w Internecie. Jednocześnie dokładamy wszelkich starań, by zapewnić odpowiednią ochronę Twojej prywatności.

Zakres i cel zbierania danych osobowych

Twoje dane są zbierane w celu:

  • realizacji zamówień składanych w Sklepie internetowym poloznamarta.pl
  • komunikacji za pośrednictwem newslettera.


Do realizacji zamówień niezbędne są:

  • imię,
  • nazwisko,
  • adres e-mail
  • telefon,
  • adres,
  • adres dostawy,
  • NIP (w przypadku przedsiębiorców) 


Do wysyłania newslettera są to imię i adres e-mail.

Jest to minimalna ilość danych niezbędna do umożliwienia nam swobodnej komunikacji z Tobą.


Dane są podawane dobrowolnie, lecz są wymagane, aby złożyć zamówienie lub zapisać się na listę mailingową.

Przekazując nam dane osobowe (poprzez zapisanie się na listę mailingową) za pośrednictwem sklepu poloznamarta.pl, świadomie wyrażasz zgodę na otrzymywanie informacji handlowych poprzez środki komunikacji elektronicznej, z wykorzystaniem telekomunikacyjnych urządzeń końcowych.


Przysługuje Ci prawo do kontroli przetwarzania Twoich danych osobowych.

Możesz to zrobić kontaktując się z administratorem serwisu poprzez email: kontakt @ poloznamarta.pl. W każdej chwili możesz zrezygnować z otrzymywania newslettera, klikając na link, pozwalający na rezygnację z subskrypcji, znajdujący się w mailu, który od nas otrzymałeś lub kontaktując się z nami poprzez email: kontakt @ poloznamarta.pl.


Twoje dane są powierzane w celu realizacji umów następującym podmiotom:

  • Operator systemu płatności online
  • PayPro SA, 60-327 Poznań, ul. Kanclerska 15, NIP 779 236 98 87
  • Platforma in1.pl - na której funkcjonuje Sklep internetowy poloznamarta.pl
  • CALDER Łukasz Kalinowski, 01-234 Warszawa, ul.Marcina Kasprzaka 29B/185


Niezbędne wymagania techniczne

Abyś w pełni mógł korzystać usług sklepu poloznamarta.pl niezbędne są:

  • adres email
  • dostęp do Internetu
  • urządzenie wyposażone w przeglądarkę WWW


Cookies - ciasteczka

Cookies to niewielkie pliki tekstowe przechowywane na Twoim urządzeniu końcowym (np. komputerze, tablecie, smartfonie), z którego korzystasz przeglądając strony internetowe. W plikach cookies zazwyczaj zapisane są informacje, z jakiej strony internetowej zostały wysłane, czas ich przechowywania oraz unikanly numer. Mogą one być odczytywane przez nasz system informatyczny (cookies własne) lub system informatyczny podmiotów trzecich (cookies podmiotów trzecich). Nie służą one do identyfikacji tożsamości użytkowników i nie są łączone z danymi, które podajesz w trakcie rejestracji.

Cookies własne wykorzystywane są do prawidłowego działania Sklepu poloznamarta.pl. Przechowują one m.in. informacje na temat Twojej zgody na wykorzystywanie plików cookies. Dzięki temu informacja o plikach cookies wyświetla się tylko podczas pierwszej wizyty na stronie in1.pl na danym urządzeniu.

Cookies podmiotów trzecich mogą wykorzystywane poprzez serwisy, z którymi współpracujemy. W celu zwiększenia atrakcyjności serwisu korzystamy z systemu analizy danych oraz ruchu na stornie. Wykorzystujemy Google Analytics Google Tag Manager oraz Facebook Pixel.

  • Google Analytics, Google Tag Manager - systemy dostarczone przez Google LLC, 1600 Amphitheatre Parkway, Mountain View, CA 94043, USA.
  • Facebook Pixel - narzędzie marketingowe dostępny w ramach serwisu Facebook i zapewnianych przez Facebook Inc., 1601 S. California Ave. Palo Alto, CA 94304, USA.

Informacje zbierane w ramach Facebooka Pixel, Google Analytics czy Google Tag Manager są anonimowe. Nie pozwalają nam na Twoją identyfikację. Wiemy jedynie, jakie działania podjąłeś poruszając się po naszej stronie. Za pomocą tych narzędzi kierujemy do Ciebie reklamy. Promujemy w ten sposób nasze produkty i usługi co jest naszym uzasadnionym celem.

W każdej chwili możesz zablokować instalowanie plików cookies lub trwale je usunąć. Do tego celu musisz wykorzystać stosowne opcje w swojej przeglądarce internetowej. W razie problemów skorzystaj z plików pomocy przeglądarki www lub skontaktuj się z jej wydawcą.